1 advent

Vi tänder ett ljus i advent, det första ljuset av fyra lyser upp i mörkret, ett ljus som ger hopp om det nya som kommer. Jag vaknar tidigt och känslan från gårdagens besök i Varbergs Kyrka finns fortfarande kvar, det var en mycket speciell känsla, det skedde så mycket inom mig när jag var där. Jag behövde inga förklaringar utan jag lät tårarna som kom rinna ner för mina kinder, jag förstod varför min själ hade kallat på mig att vara med där just den dagen.


Vi behöver inte alltid veta varför vi skall befinna oss på vissa platser, vår själ vet och när vi lyssnar på den så släpper vi taget om hur eller vad det är som skall ske, vi har tillit till att allt blir som det ska. För kanske är det just då vi skall göra dom där fantastiska mötena med andra människor, eller som jag skriver om här ovan, en känsla inombords, tårar som rinner, som rinner av tacksamhet, för allt det fina, för att vara en del av allt,


Att sitta och lyssna på det som hon, prästen, pratade om kändes fint, så mycket igenkänning med allt som jag själv upplevt och skrivit om förra veckan. Kanske inte så konstigt att det kändes som att det nya året börjar nu vid 1 advent, vilket prästen pratade om att det gör inom kyrkan. Förra veckan skrev jag om Förändring i den nya tiden, Förlåta, släppa taget om det gamla, medkänsla och samarbete. De olika gröna färgernas helande energier som hjälper oss att öppna våra hjärtan.


När jag satt i kyrkan så reflekterade jag över hur mycket jag hade förlåtit och släppt taget om som har handlat om kyrkan och makt, det kändes gott inom hela mig. Kyrkan representerar ju andlighet men jag hade inte sökt min inre frid där vilket jag tror beror på allt det jag behövde förlåta som hade med kyrkan att göra. Min väg, mitt sökande efter andligheten har varit via meditation, Aura-Soma och det schamanska.

Om vi ser Ett ljus i mörkret som chansen till att finna vägen som leder oss hem till oss själva, att se vårt eget ljus, så finner vi vår egen kraft och inspiration, vi fyller oss med energi och passion för livet. Som jag känner så handlar det om Kristus energin, den villkorslösa kärleken och medkänslan. Den som vi alla har någonstans inom oss, att väcka upp den sidan, att finna källan inom oss själva och att vi är ett med allt.


Hur är det för dig, söker andligheten?

Har du något gammalt som du vill släppa taget om, för att gå vidare in i det nya?

Kan du känna att du är en del av allt, eller känner du dig ensam och utanför?

Dras du in i julstress eller känner du dig lugn att allt blir som det ska, oavsett vad du hinner med eller inte hinner med?


Allt är möjligt och allt kan hända, Vad är viktigt för dig just idag? Vill du stanna upp blunda och lyssna till din inre röst, din själ?

Ibland vet vi kanske inte, vad som egentligen är viktigt utan allt bara går på rutin, men Bara genom att lägga en hand på ditt hjärta, blunda och ställa frågan: Vad är viktigast idag? Vad behöver jag göra idag? Låt det komma till dig, låt inte hjärnan börja söka efter ett svar, utan lyssna och ta till dig det som kommer, ibland kommer det konstiga saker kanske man tycker, till exempel du kanske skall lyssna på en låt, och det kanske är det som avgör hela dagen, den låten fyller dig med glädje och inspiration.

Med dessa ord vill jag önska dig en fin dag!

Förändring i den nya tiden, Feminint ledarskap,
Medkänsla & Samarbete

Död - utåt, Balansolja klar / grön

Död  - tillbaka Balansolja olivgrön / olivgrön

Förlåtelse

Kan man förändra, kan man förlåta något gammalt och gå vidare i livet?

I mitt blogginlägg idag vill jag dela med mig av att det är aldrig försent att förlåta sig själv eller andra. Det är först när vi kan förlåta som vi kan gå vidare i våra liv.

Förändring i den nya tiden, det feminina ledarskapet, ödmjukhet och medkänsla är det som kommer till mig idag. Hur gör man om man vill släppa taget om något som man kanske inte ens vet vad det är, utan man har bara en känsla inom sig och kanske signalerar kroppen massa. Det kan handla om mycket gammal energi och helt plötslig börjar kroppen göra motstånd men den vet inte varför, kanske är den rädd för det som komma skall. Hur kan man få hjälp? Jag kan varmt rekommendera Aura-Soma vilket är det som hjälper mig.


Förändring i den nya tiden och det feminina ledarskapet - Hjärtats undervisning, att uttrycka oss från våra hjärtan, låta vår manliga och kvinnliga sida stå bredvid varandra, samarbete utifrån kärlek. Men det är också i våra hjärtan vi kan bära på mycket sorg och rädslor. Vågar man då släppa taget, har man tillit till det okända?

”I ett andetag släpper hen taget om det gamla, hen frigör gamla begränsningar som suttit fast så hårt och så länge, begränsningar som hindrat henne / honom från att vara den hen är, Äntligen kan hen möta sig själv, sitt sanna jag, och då reser hen sig upp i sin fulla kraft”,  så här kan det bli när vi släpper taget och väljer att lita till livsprocessen.


Ett kort på någon kan väcka upp känslor vilket kan hjälpa oss att öppna upp en dörr inom oss där något är redo att frigöras och släppas taget om.  För att välkomna något nytt behöver vi ta farväl av det som varit. Vi behöver göra det i kärlek för om vi släpper taget om det utifrån ilska så kommer det att dyka upp i olika skepnader för att få sin uppmärksamhet. Det kan vara så att vi inte är redo första gången, kanske inte heller tredje eller fjärde, men till slut så kommer dagen när man känner att nu är man redo,


Ett exempel på något riktigt gammalt är mina egna upplevelser av mycket gammal energi som är dömande och förminskar andra. Jag längtade efter den mjuka och kärleksfulla energin, den som har medkänsla.  Det jag behövde komma till insikt om, var att för att välkomna den kärleksfulla delen med medkänsla behövde jag ta farväl av den gamla energin i kärlek. 


När vi möter de sidor inom oss som ligger i skuggan – det vi inte vill se i oss själva, att erkänna dom för sig själv till exempel sidor av missunnsamhet, avundsjuka på andra vilket kan göra att man blir dömande och förminskar andra. Då tar man tillbaka de delarna i sig själv, man äger dom och då först kan det skifta. Det blir som bilderna ovan, att frigöra och släppa taget, död och pånyttfödelse.

Tarokorten ovan handlar om Död, att frigöra och släppa taget. Kortet som är död – utåt, har en balansolja kopplad till sig den är klar/grön och handlar om förändring och att få klarhet, den hjälper oss att se vårt inre ljus, förlösa tårar och sorg. Det andra kortet är död – inåt och har balansoljan som är olivgrön/olivgrön – den stärker vårt feminina ledarskap hjälper oss att frigöra svartsjuka, missunnsamhet och bitterhet. Den hjälper oss att lita till livsprocessen.

Balansoljorna hjälper oss att lyfta upp vårt undermedvetna till medvetenhet och först då kan vi skapa förändringen, vi finner gåvorna som kommer när vi tar oss igenom utmaningarna, de som ligger i vårt undermedvetna vilket är det som kanske gör att vi mår dåligt, har ont. Flaskorna arbetar på fyra nivåer, fysiskt, emotionellt, mentalt och andligt så vi får en fantastisk hjälp till inre vägledning som hjälper oss att skapa en yttre förändring. (de botar inga sjukdomar)

Du får du gärna höra av dig till mig på mail, jeanette@jeanttemard.se om det är något du funderar över kring det jag skrivit om.


Med dessa ord vill jag önska dig en fin 1 Advent helg!

Dansa dig fri, bli ödmjuk, lyssna & se dig själv


Mina egna rädslor spelade upp sig framför mig som ett skådespel utan att jag visste om det, det var som om dom dansade där mitt framför mina ögon, ville dom bjuda upp mig eller ville dom få mig att gömma mig och aldrig komma fram, ja, valet var mitt, antingen kunde jag låta rädslorna vinna eller så kunde jag välja att utmana dom, dansa med dom, låta livet leka, välja kärlek och ömhet, lyssna och se mig själv,

Känner du kanske igen dig, kan du känna rädsla för något som gör att du vill gå och gömma dig, krypa upp i soffan och inte gå någonstans? Du är inte ensam, så många gånger jag känt det och jag hade ingen aning om varför det var så,

Kärlek & Ömhet är orden som kommer till mig idag och mina tankar går till att bli medveten om mönster och präglingar som håller oss fast. 

  • Vad är det som vi kvinnor bär på som många gånger håller oss tillbaka från att lyssna på oss själva?
  • Vad är det som gör att vi kvinnor ofta dömer och utplånar oss själva? 
  • Vad är det som gör att vi oftast sätter andras behov före våra egna?

Ja, svaren är nog många och jag kan endast relatera till mina egna erfarenheter och varför jag nästan utplånade mig själv, satte andra före, tog hand om mig själv sist, om det blev tid över, ett annat exempel: jag var väldigt bra på att låta andra ta mat först och jag tog det som blir över, för mig var det inte så noga med. 

Jag hade en kropp som signalerade med massa olika signaler men jag lyssnade inte utan körde på.  Så jag förstår att den ljuvliga rosa färgen,  den mjuka feminina energin, den omhändertagande kallade på min uppmärksamhet, Jag behövde ta hand om mig själv!

Känner du längtan av att ta hand om dig själv, lyssna och se vad som söker din uppmärksamhet?

Kärleken och ömheten  finns i den rosa färgens helande energi vilket är den feminina energin, den omhändertagande, att ta hand om sig själv. Den är ljuvlig och så helande, man får tillgång till att läka såren som man bär på, som kan handla om: sår av övergivenhet, sår av skuld och skam och känslor av att ej vara värd. 

Att bli medveten och förstå varför man bär på ilska, varför man kanske inte känner sig trygg, varför man kanske söker bekräftelse, varför det finns hormonella obalanser, varför det kanske går så långt så att man får cellförändringar på livmodertappen.

Vi ligger alla i vår mammas mage, livmoder och Vad bar hon på, fanns det oro, sorg och vad bar linjen av kvinnor före henne? Oavsett vad som förs vidare från generation till generation så kan vi bryta dessa präglingar, vi kan skapa förändring genom att läka dessa sår. Männen bär också på präglingar för det har ju också legat i sin mammas mage, livmoder. Men många gånger är det vi kvinnor som vill ha en förändring, och i stället för att bara säga att männen får göra det så kan man se det som att, Vad är det som behöver skifta inom en själv? Kanske är det så att om vi kvinnor börjar så följer andra efter, det blir som ringar på vattnet.

Att ta hand om sig själv och lyssna till sina egna behov, ge sig själv näring, är inget man skall känna skuldkänslor för, vilket man kanske gör. Kanske kommer tankar om att vad skall andra säga? Men det är deras ansvar, många gånger handlar det om avundsjuka, andra kvinnor vill samma sak, men av någon anledning så gör dom inte det. Men det spelar ingen roll för om DU känner längtan så kan DU skapa förändring i DITT liv. 

Börja med att sätta dig själv främst, lyssna och se dig själv, bli medveten och Dansa dig fri från begränsningar och präglingar!

 18 januari startar Yoniverse, en unik inre resa, heliga stunder för dig själv men ändå tillsammans med andra kvinnor i en cirkel. Då vi många gånger bär på likande sår, kan vi få stöd och trygghet i varandra, stället för att känna avundsjuka, döma och förminska, vilket varit så vanligt bland kvinnor. Det känns som att det är dags att bryta även dessa präglingar, ur en stark gemenskap föds det starka individer, så vi behöver varandra, det är så vi tillsammans kan bryta mönster, vi blir dom så går före och visar vägen för kommande generationer!

Rättvisa

Vi bär alla på en egen skatt, 

ingen annan kan veta vad vi bär inombords, vilka minnen som finns lagrade i var och ens celler, minnen från tidigare liv och i detta liv.

Precis som färger har budskap till mig så har jag också fantastisk hjälp av mina tarokort. Att börja dagen i sillhet, äta frukost i lugn och ro, sedan sitta och skriva, är min start på dagen. Och idag dök ordet Rättvisa upp, mina tankar gick då till hur jag sökt rättvisa inom mig själv fast jag hade inte tänkt på det som rättvisa för jag längtade efter att det skulle vara jämställt, lika värde, ödmjukhet.

Sidan inom mig som ville ta mer plats var den feminina, den intuitiva delen som bara vet, hon som går på känslan, hon behöver inga vetenskapliga bevis. Så det var här jag hade en kamp, och kanske känner du igen dig, kanske inte.

Vi kan finna balansen, jämställdheten inombords, vi kan läka gamla liv som påverkar oss i detta liv. Och med gamla liv menar jag att vi kan bära med oss cellminnen från t ex forntida Egypten där det fanns maktmissbruk, det var ingen jämställdhet.

Hur vet man att det är så? Ja, var och en bär med sig sina minnen och har sina upplevelser, och de kan uttryckas på olika sätt. För egen del hade jag mycket ilska, kände det som en tävling, ett kämpande och dömande, förminskande, dessa delar ville få uppmärksamhet, de ville bli läkta.

I djupet av oss själva finns en skatt och vi kan alla finna den

Finns det något inom dig som vill få uppmärksamhet? 

Kanske signalerar din kropp, du har kanske ont någonstans, det kan då vara ditt inre som signalerar, kanske handlar det om att du skall lyssna, ge dig själv fokus,

Inom Aura-Soma finns guld pomander som hjälper oss att hålla fokus, bli centrerade. Quintessensen Lady Portia är rättvisans gudinna och hon hjälper oss att inte kritisera oss själva så hårt, att bli mer rättvis och värdesätta sig själv, sitt eget inre guld. Och rosa pomander, att ge sig själv värme, kärlek, acceptera utan att kritisera.


På bilden här ovanför ser du ett tarokort med Lady Portia, om du vill kan du sitta och titta på henne, skriva ner vad du ser och sedan läsa det högt för dig själv. Allt du ser i bilden är en spegling till dig själv, och om du har något du funderar över får du gärna höra av dig till mig på mail, jeanette@jeanettemard.se

Jag önskar dig en fin dag!