Om mig, Jeanette


Sökandet efter min  sanning, den som är jag, 
längtan efter kärlek och  inre frid var det som var början på min resa tillbaka till mig själv!

Jag är en person fylld med glädje men hade svårt att uttrycka den på grund av att tänk om någon annan mår dålig. Insåg att jag behöver släppa taget om den tanken och ej låta den styra och hålla mig tillbaka från det jag känner och är.

Att sätta ord på mina känslor och uttrycka dom har också varit svårt. Det gjorde att jag tryckte ner känslorna istället och när dom väl började poppa upp så kom det i form av ilska. Något i ilskan ville få uppmärksamhet, för den var bara en "signal" till att jag skulle vakna upp till medvetenhet och ta hand om det som låg under ilskan.  

Aura-Soma kom in i mitt liv 2002 och  det  var kärlek vid första ögonkastet, färgerna är magiska, mina ögon dras till dem, de har så mycket att säga mig, de förlöser tårar, de öppnar dörrar till nytt och gammalt, de läker, de har fått mig att känna empati till allt levande, de har fått mig att öppna mina ögon och se att Allt är vackert och unikt på sitt eget sätt

 De har visat mig vägen till att läka sår av ensamhet, skuld, skam, ej sett mitt eget värde, beroende, bekräftelse, avundsjuka, medberoende, tillit, ego.  Att förstå hur rädslor kan sätta sig fysiskt i kroppen, och att det går att förändra,  jag har sett rädslan som en utmaning , ett sätt att utvecklas mer.

 Vissa färger har jag mått illa av när jag tittat på dom men efter att jag använt flaskan så ser jag något annat, färgen har blivit helt underbar. Det som gjorde att jag mådde illa var sidor hos mig själv jag ej velat se eller kännas vid.

Acceptera och tillåta mig att vara precis som den jag är har gjort att jag accepterar andra människor och att de får vara som de är. Att förstå andras åsikter utan att vilja förändra har gjort att jag ser till varje människa och hur unik varje individ är.  

Att ta in livet, Att leva, Att vara lycklig,
En del av mig hade slutat leva, den delen som tyckte att allt var meningslöst.
Men rösten inom mig som älskar livet är den som fått mig att fortsätta framåt varje gång det varit tungt,
och för varje gång  jag "trillat"  så har jag rest mig upp ännu starkare. 


Jag tror på att vara som ett nyfiket barn hela livet, att utforska, leka och lära sig, det är aldrig försent, och oavsett vad vi har bestämt oss för i livet, kan vi alltid ombestämma oss, bara vi lyssnar till vårt hjärta och vart det vill ta oss till!

Mina utbildningar och kurser som jag gått genom åren:
  • Aura-Soma färgterapi
  • KBT-steg 1, samtalsterapeut
  • Diplomerad massör
  • Kurser inom shamansk energimedicin och olika healingformer
  • Kinesiologi